Prajitura de post , cu mar

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 13 Mar 2011 | 38622 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 6 linguri pasta rosii (nu bulion! rosii pasta de la cutie sau sticla)+6 linguri apa -(puteti inlocui cu 12 linguri suc de rosii)
  • un vf cutit sare
  • o lingurita bicarbonat stins cu otet
  • 3 cani 1/2 faina

Umplutura

  • un kg mere(puteti pune un kg jumatate)
  • 80 gr margarina
  • o cana zahar
  • o lingurita scortisoara
  • doua plicuri zahar vanilat
  • jumatate sticluta esenta rom

Pudrat: zahar pudra cu aroma de vanilie

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post , cu mar:

Foi:
Se pun toate ingredientele intr-un castron (bicarbonatul intr-o gropita facuta in faina) si se framanta usor cu mana pana obtinem un aluat care sa nu fie nici prea tare sa nu putem intinde foi, nici moale sa ni se lipeasca de maini.Daca e cazul mai puneti putina faina, mie mi-au iesit perfect din cantitatile date .
Se imparte aluatul in 3 si se intind cu sucitorul 3 foi , pe masa de lucru infainata bine, care se vor coace pe fundul tavii unsa cu margarina , la foc mediu , 10 -12 min (nu mai mult).ps. eu am copt  pe tavamare, de 20/30 cm, le puteti coace si pe una mai mica, caz in care vor iesi usor mai grosute.
Se inteapa usor foaia cu furculita inainte de a o introduce la cuptor.
Cand e gata, se transfera pe hartie alba sau..pe blatul de lucru, trecand initial usor cu cutitul intre foaie si tava pentru a se desprinde usor , apoi cand inclinam tava, foaia va aluneca usor.

Umplutura:
Se curata merele de coaja si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-un vas cu fund dublu se topeste margarina; se adauga zaharul, se amesteca si se fierbe 5 minute la foc mic.
Adaugam merele rase si mai fierbem 7-8 minute, amestecand cand si cand.
Punem scortisoara, zaharul vanilat si esenta si oprim focul.

Lasam umplutura sa se racoreasca si cand e doar usor calduta o punem intre foi.
foaie/mar/foaie/mar/foaie

Pudram din abundenta cu zahar si o lasam pana a doua zi cand o vom portiona frumos cu un cutit zimtat.

Ti se topeste in gura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post , cu mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (70)

Krystyan Trendy 1

16.11.2013, 15:35

delicioasa

Lavinia 1

16.11.2013, 16:14

ce buna e ,o sa fac si eu zilele astea

Panacris 1

09.03.2014, 18:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura in doua culori- de POST